Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mittatilausikkunat

Mittatilausikkunat, -ovet ja -portaat ovat erikoisalaamme. Somerikkuna on puisten erikoismittaisten ikkunoiden asiantuntija. Valmistamme mittatilausikkunat ja muita mittatilaustuotteita yksityisille kuluttajille, rautakaupoille ja rakennusliikkeille. Ikkunat tehdään käsityönä täysin mittojen mukaan asiakkaan haluamaan muotoon. Pintakäsittelyvaihtoehtoja on lukuisia.

Valmistamme mittatilausikkunat pääasiassa vanhoihin puu- ja kivitaloihin. Vanhat perinteet ja rakennuksen ulkonäkö halutaan säilyttää. Perinteiset puuikkunat viimeistelevät kohteen ja luovat aitoa vanhan ajan tunnelmaa.

Somerikkuna on toteuttanut lukuisia puuikkunoita myös museoviraston kohteisiin.

Mittatilausikkunat: monet muodot ja materiaalit

Työstämme mittatilausikkunat puusta. Ikkunan muotoja, kokoja, pokan ja karmin malleja, heloja ja vetimiä on lukuisia. Jokaisella vuosikymmenellä on omat tunnusomaiset ikkunapiirteensä ja muotonsa: minkälaisia ovat 40-luvun ikkunat, mihin ikkunoihin sopivat vinot kartanopokat, minkälaisia koristeluita on tehty eri vuosikymmenillä.

Valmistamme muun muassa:

  • perinteiset sisään-ulos aukeavat ikkunat ja väliseinäikkunat
  • sisään aukeavat ja kaksipuitteiset MSE- ja MS-ikkunat
  • kiinteät ikkunat
  • ulosaukeavat ikkunat


Perinteisin ikkunamalli on sisään-ulos aukeava ikkuna. Sisäikkuna aukeaa sisälle ja ulkoikkuna ulos. Perinteet ovat tärkeitä ja tämä ikkunamalli on edelleen hyvin suosittu vaihtoehto entisöintikohteissa. Isojen ikkunavalmistajien mallistosta tätä perinteikästä ikkunamallia ei enää löydy.

Ikkunavarusteet

Mittatilausikkunat ovat varusteltavissa muun muassa kiinteillä jakopulteilla, irtoristikoilla, korvausilmaventtiileillä sekä hyönteispuitteilla. Tuuletusikkunoihin toteutamme myös aukipitolaitteet.

Pintakäsittelyt

Ikkunan puuosat voidaan esimerkiksi maalata, petsata kyllästysaineella tai lakata. Mittatilausikkunat maalaamme uretaanipohjaisella kakskomponenttimaalilla. Mittatilausikkunat käsitellään kastamalla puuosat kyllästysaineessa, jonka jälkeen suoritetaan pohjalakkaus ja välihionta sekä pintalakkaus. Näin pinnasta saadaan kestävä ja helposti puhdistettava. Lasituksen toteutamme useasti perinteisellä pellavaöljykitillä.

Lasivaihtoehdot

Lasivaihtoehtoja löytyy runsaasti, muun muassa energianhallintaan, turvallisuuteen ja käyttömukavuuteen vaikuttavilla ominaisuuksilla. Valikoimasta löytyy auringon suojalaseja, laminoitua ja karkaistua lasia, erilaisia koristelaseja sekä äänieristelaseja. Suurin osa asiakkaistamme valitsee kuitenkin normaalin kirkkaan lasin ikkunamateriaaliksi. Kirkas lasi on perinteinen vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti vanhoihin taloihin ja museoviraston kohteisiin.

Mittatilausikkunat suunnitellaan huolellisesti

Ikkunoiden kokoon ja muotoon vaikuttaa ikkuna-aukon leveyden ja korkeuden lisäksi myös seinän paksuus. Käymme yleensä aina paikan päällä mittaamassa ikkunoiden mitat ja varmistamassa oikeat muodot, jotta mittatilausikkunat sopivat paikalleen ongelmitta.

Toimipisteessämme Somerolla on näytillä erilaisia ikkunamalleja, pintaheloja, sulkimia ja muita ikkunatarvikkeita. Paikan päällä voit tutustua vaihtoehtoihin ajan kanssa. Ehdotamme hyväksi todettuja ratkaisuja ja käymme asiakkaiden kanssa vaihtoehtoja yhdessä läpi. Voit saapua paikan päälle vaikka sunnuntai-illalla. Palvelumme on erittäin joustavaa.

Somerikkuna – mittatilausikkunat ammattitaidolla jo 30 vuotta

Somerikkuna on pieni ja joustava puuikkunoiden, -ovien ja -portaiden erityisosaaja, joka pitää viimeisen päälle kiinni toimitusajoista ja tuotteiden laadusta. Asiakkaamme ovat äärimmäisen tyytyväisiä sekä palveluun että lopputulokseen.

Tiedustelut ja yhteydenotot
02 748 7242
mail@somerikkuna.net

Ota yhteyttä!